Download de Scipio Kerkapp

×

Foutmelding

 
Voor de ledenadministratie maken we als gemeente sinds 1 januari 2021 gebruik van het softwareprogramma Scipio Online. Bij deze software zit echter ook een hele mooie app voor op de smartphone, ‘Scipio App’.
 
De kerkenraad heeft besloten dat iedereen die daarvan gebruik wil maken en de beschikking heeft over een smartphone, toegang kan krijgen tot deze app.
In Scipio App treft u voorlopig de vol-gende mogelijkheden aan:
  • Een actuele ledenlijst (digitale gemeentegids);
  • Inzicht in de verjaardagen per dag
  • Documenten zoals het kerkblad, nieuwsbrieven, samenvattingen van de HC en roosters;
  • Een agenda, met in de toekomst de mogelijkheid om u op te ge-
  • ven voor de kerkdiensten;
  • Een plek om met de gemeente te communiceren (vorm van Whats-app, maar dan alleen voor de eigen gemeente);
  • Een link naar de website van de gemeente en naar de livestream;
Iedereen waarvan op dit moment een emailadres bekend is, heeft deze week een email gekregen van Scipio met daarin een uitnodiging om Scipio App te downloaden en zich aan te melden. Iedereen in het gezin die een smartphone ter beschikking heeft, kan de app gebruiken. Lang niet van ieder gezin hebben we van ouders én kinderen de emailadressen. U kunt een email sturen naar scribaeh@cgksliedrecht-eh.nl met daarin een lijstje met emailadressen die uw graag zou willen opnemen in de ledenadministratie, zodat de toegang tot de app ontsloten kan worden.
 
Een kort introductiefilmpje geeft u verder inzicht in de mogelijkheden van deze gebruiksvriendelijke app.
 

 
In de komende tijd wordt er een commissie samengesteld die verantwoordelijk wordt voor de communicatievormen binnen de gemeente en hoe deze app daar o.a. dienstbaar aan kan zijn.
Naast de kerkenraad hebben diverse gemeenteleden de app in de testfase reeds uitgeprobeerd en de reacties daarover zijn erg enthousiast.
 
Van harte aanbevolen!!