Evangelisatiecommissie

×

Foutmelding

Voorwoord

De evangelisatiecommissie heeft als doel het delen van de blijde Boodschap met de mensen om ons heen. Het is ook een Bijbelse opdracht. Het besef dat mensen om je heen, die niet geloven in Jezus Christus, verloren gaan, zorgt ervoor dat wij ook andere mensen de boodschap van het Evangelie door willen geven. Een ander doel is de gemeente bewust te maken van haar taak als getuigende gemeente. 

De evangelisatiecommissie bestaat uit 9 leden:

Rien Visser (voorzitter)

Elise Witzier

Aline den Ouden

Aart van den Boogaart

Arno Hofland

Rosanne Hofland

Bart Bakker

Rens Kok

Gerrine Adriaanse

Activiteiten

Onze gemeente is onder de naam Hart voor Elkaar missionair actief in de wijk Vogelbuurt Noord in Sliedrecht. Ook personen uit andere kerken doen mee.

We zijn in 2011 op zaterdagmiddag buiten begonnen rondom een partytent bij de Havikstraat. Vanaf april 2016 tot februari 2020 waren bewoners van de 10-hoog flats op zaterdagmiddag om de veertien dagen welkom in de buurthuiskamer, Havikstraat 5. Van september 2021 tot mei 2022 waren we als Hart voor Elkaar in het gebouw van de Sociale Moestuin aan de Lijsterweg met een open inloop.

Kinderclub Hart voor Elkaar

Van september tot juni zijn om de veertien dagen op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur de kinderen uit Vogelbuurt Noord en omgeving welkom in de Prins Willem Alexanderschool, Valkweg 2. Tijdens de clubmiddagen vertellen we een verhaal uit de Bijbel.

Wijkmaaltijd

Vanaf oktober 2022 tot juni 2023 zijn er op de eerste donderdag van de maand van 17.45 uur tot 19.30 uur wijkmaaltijden in de Prins Willem Alexanderschool geweest.  Deze bijeenkomsten werden goed door bewoners uit de Vogelbuurt bezocht. Tijdens de maaltijden ontstonden er gesprekken over God en geloven in God. Als God het geeft willen we hier in september 2023 mee doorgaan.

Ontmoeting

Wij staan van mei tot en met september wekelijks op woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur, voor ontmoeting, bij de ingang van de 10-hoogflat (de Havik) met wat lekkers. We drinken gezellig een kop koffie, hebben fijne gesprekken met kinderen en volwassenen en er worden volop spelletjes gedaan.

Heart to heart Fellowship

Op zondagmiddag worden er van 13.30 uur tot 15.30 uur op de laatste zondag van de maand bijeenkomsten gehouden onder leiding van Roneela Eijaz. Zij heeft als lid van onze gemeente en als Pakistaanse christen de gave om christenen en moslims uit allerlei landen hoop te bieden vanuit Gods Woord. We bidden ervoor dat er ook via deze weg contacten gelegd mogen worden, waarbij we elkaar als christenen uit verschillende culturen mogen ontmoeten en bemoedigen vanuit het geloof in Jezus Christus.