Evangelisatiecommissie

De evangelisatiecommissie heeft als doel het delen van de blijde Boodschap met de mensen om ons heen.Het is ook een Bijbelse opdracht. Het besef dat mensen om je heen, die niet geloven in Jezus Christus,verloren gaan, zorgt ervoor dat wij ook andere mensen de boodschap van het Evangelie door willen geven.
Een ander doel is de gemeente bewust te maken van haar taak als getuigende gemeente.

De evangelisatiecommissie bestaat uit 6 leden:

  • Christie Hofman
  • Arnoud Koopman
  • Rien Visser (voorzitter)
  • Elise Witzier
  • Olga Tromp
  • Mw. J. Kok - Vos

Er zijn drie gezamenlijke activiteiten met de Beth-El kerk:

1. Om de veertien dagen is er op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur in het ABC-gebouw aan de Thorbeckelaan een kinderclub ‘De Rugzak’ voor  kinderen van 4 tot 12 jaar die niet naar de kerk gaan. Tijdens de clubochtenden  vertellen we een verhaal uit de bijbel. Voor meer info: www.rugzaksliedrecht.nl

2. Om de veertien dagen is er op donderdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur in de buurthuiskamer, Havikstraat 5, een tienerclub ‘Het Kompas’ voor jongeren van 10 -16 jaar. Op de tienerclub is er ruimte voor een gesprek met de tieners over zonde en genade en geloof in God. Verder is er ook genoeg tijd om gezellig met elkaar te kletsen en iets lekkers te eten en te drinken.

3. Om de veertien dagen is er op maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur in de  buurthuiskamer Havikstraat 5,  huiswerkbegeleiding voor tieners van 10 tot 16 jaar.

 

Activiteiten van Hart voor Elkaar:

Onder de evangelisatiecommissie vallen ook de activiteiten van Hart voor Elkaar. Hart voor Elkaar is vanaf december 2010 wijkgericht gaan werken in en rondom een partytent bij de Havikstraat. Vanaf april 2016 zijn bewoners van de 10-hoog flats op zaterdagmiddag om de veertien dagen bij Hart voor Elkaar welkom in de buurthuiskamer, Havikstraat 5. Sinds december 2014 hebben we als Hart voor Elkaar jaarlijks een kerstmaaltijd en gaan we ook bij de bewoners van de aanliggende flat, de Valkhof, met Kerst en Pasen huis aan huis. Sinds januari 2017 wordt er elke twee weken een Bijbelverhaal verteld.

In het eerste half jaar van 2020 zijn we aanwezig op de volgende dagen van 13.00-15.00 uur:

18 januari 11 april
1 februari 25 april
15 februari 9 mei
29 februari 23 mei
14 maart 6 juni
21 maart 20 juni