Evangelisatiecommissie

Doel evangelisatiecommissie

De evangelisatiecommissie heeft als doel het delen van de Blijde Boodschap met de mensen om ons heen. Het is ook een Bijbelse opdracht. Het besef dat mensen om je heen, die niet geloven in Jezus Christus, verloren gaan, zorgt ervoor dat wij ook andere mensen de boodschap van het Evangelie door willen geven. Een ander doel is de gemeente toe te rusten en praktische handvaten te geven om getuigende gemeente te zijn.

De evangelisatiecommissie bestaat uit 6 leden:

Rien Visser (voorzitter)

Aline den Ouden

Olga Tromp

Elise Witzier

J. Kok-Vos

Als de coronamaatregelen het toelaten zijn er drie activiteiten samen met de Beth-El kerk.

1. Kinderclub

Om de veertien dagen is er op zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur een kinderclub in de Prins Willem Alexanderschool aan de Valkweg voor kinderen van 4 tot 12 jaar. We knutselen of doen een spelletje en we zingen liedjes met elkaar. We vertellen om 14.30 uur een verhaal uit de Bijbel. De kinderclub is vooral bedoeld voor kinderen uit de 10hoog flats, maar ook andere kinderen zijn welkom.

De geplande data tot de zomervakantie 2021 zijn: 8 mei, 22 mei, 5 juni en 19 juni

2. Tienerclub Het Kompas

Om de veertien dagen is er op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in de Prins Willem Alexanderschool aan de Valkweg een tienerclub voor jongeren van 10 tot 16 jaar. Op de club is er ruimte voor een gesprek met de tieners over het geloof in God en Zijn genade en is er ook genoeg tijd om gezellig met elkaar te kletsen en iets lekkers te eten en te drinken.

De geplande data tot de zomervakantie 2021 zijn: 15 april, 29 april, 20 mei en 3 juni

3. Huiswerkbegeleiding

Tot maart 2020 was er om de veertien dagen op maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur in de buurthuiskamer, Havikstraat 5, huiswerkbegeleiding voor tieners van 10 tot 16 jaar. Nu de buurthuiskamer definitief gesloten is, zien we uit naar een andere locatie. Mogelijkheden hiervoor zijn de Johannes Calvijnschool en het gebouw op het terrein van de Sociale Moestuin aan de Lijsterdag.

Hart voor Elkaar

De evangelisatiecommissie is vanaf december 2010 onder de naam ‘Hart voor Elkaar’ wijkgericht gaan werken in en rondom een partytent bij de Havikstraat.

Vanaf april 2016 tot maart 2020 waren de bewoners van de 10-hoog flats op zaterdagmiddag om de veertien dagen welkom in de buurthuiskamer, Havikstraat 5. Nu de buurthuiskamer definitief gesloten is, zien we uit naar een andere locatie. Een mogelijke nieuwe locatie voor Hart voor Elkaar is het gebouw op het terrein van de Sociale Moestuin aan de Lijsterweg.

Van december 2014 tot en met december 2019 hebben we jaarlijks een kerstmaaltijd met de bewoners gehouden, eerst twee keer in het kinderdagverblijf dat er toen stond en daarna vier keer in de openbare school De Wilgen. We hebben ook in het park en in de voetbalkooi achter de flats meerdere malen een zeskamp voor de kinderen gehouden en één keer hebben we een barbecue voor alle bewoners georganiseerd.  Tot december 2019 gingen we in de week vóór het Kerstfeest en Pasen huis aan huis bij de bewoners van de Havikstraat en de Valkhof om een Kerstgroet en Paasgroet met attentie uit te delen. In deze Coronatijd bidden we veel voor de bewoners en hebben we de Kerstgroet en de Paasgroet in de brievenbussen beneden in de hal van de flats gedaan. We houden zoveel mogelijk digitaal en telefonisch contact met de bewoners. We hebben hiervoor een emailadres geopend: hartvoorelkaar.sliedrecht@outlook.com